Проведенню ІРО Ощадбанку має передувати вирішення проблеми повернення внесків Ощадбанку колишнього СССР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проведенню ІРО Ощадбанку має передувати вирішення проблеми повернення внесків Ощадбанку колишнього СССР

245
ВАТ "Державний ощадний банк України" (Ощадбанк, Київ) може почати підготовку до проведення IPO лише після практичного вирішення проблеми повернення українцям внесків Ощадбанку колишнього СРСР, вважає глава правління Ощадбанку Анатолій Гулей.
"Головне завдання, рішення якого повинне передувати проведенню IPO Ощадбанку, - це вирішення проблеми останніх 10 років, тобто здійснення повернення внесків Ощадбанку колишнього СРСР у сумі 123 млрд грн... Як тільки почнеться виплата громадянам компенсацій по втрачених внесках, можна готуватися до проведення IPO, і це буде зовсім інша вартість акцій банку", - сказав Гулей агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.
Крім того, за його словами, кредитно-фінансовій установі також необхідно повернути довіру клієнтів: це дозволить розглядати можливість проведення "народного" IPO банку.
"У нас традиційна, спадкоємна від Радянського Союзу клієнтська база. Нові бізнесмени, підприємці, люди із середнім статком, на жаль, не віддають перевагу Ощадбанку в супроводі свого бізнесу. Зараз ми тільки починаємо будувати довірчі відносини зі своїми клієнтами", - відзначив Гулей.
Говорячи про розмір реальних зобов'язань перед українськими вкладниками Ощадбанку колишнього СРСР, глава Ощадбанку відзначив, що ця сума точно може бути визначена лише після проведення інвентаризації. "Я зможу відповісти на це питання тільки після завершення інвентаризації. Ми хочемо, щоб кожен вкладник Ощадбанку прийшов в Ощадний банк і зробив звірку по заборгованості Ощадбанку СРСР перед ним - це перший крок до повернення заощаджень", - підкреслив банкір.
За його оцінкою, для проведення такої інвентаризації буде потрібно до двох років. "За моїми розрахунками, це від 400 до 800 робочих днів при високій активності громадян", - відзначив Гулей.
Як повідомлялося, за даними Рахункової палати України, гарантовані державою зобов'язання по знецінених заощадженнях населення за останні 10 років скоротилися лише на 3% і до початку 2007 року становили 127,9 млрд грн. Угода про створення коаліції у Верховній Раді між Блоком Юлії Тимошенко і блоком "Наша Україна - Народна самооборона" передбачає компенсацію населенню знецінених внесків в Ощадбанку колишнього СРСР протягом двох років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас