АМКУ заборонив банкам нав'язувати клієнтові страхову компанію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ заборонив банкам нав'язувати клієнтові страхову компанію

388
Антимонопольний комітет України рекомендував ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" припинити дії з ознаками порушення конкуренційного законодавства.
Зокрема, припинити нав’язування позичальникам банку послуг певних страхових компаній. А саме - ВАТ "Фортіс Страхування Життя Україна" та ЗАТ СК "Еталон".
Як встановив Комітет, банк уклав договори доручення на здійснення функцій страхового посередника з 28 страховиками. Однак аналіз показав, що всі інші контрагенти банку, окрім двох зазначених, або взагалі не мають укладених договорів страхування з позичальниками, або їх кількість порівняно незначна.
У зв’язку з цим, Комітет зобов’язав банк інформувати позичальників про всі акредитовані страхові компанії на етапі переддоговірних відносин. А також - забезпечити своїм клієнтам право вільного вибору страховика, як це передбачено Законом України "Про страхування".
"Ситуація, що склалася, може свідчити про існування певних домовленостей між банком і двома страховиками, які отримали переваги в конкурентній боротьбі за клієнтів банку. Тому Комітет зобов’язав банк не допускати випадків нав’язування послуг зазначених страхових компаній у подальшому", – підсумував Голова комітету Олексій Костусєв.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас