Дві третини росіян не хочуть займатися бізнесом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дві третини росіян не хочуть займатися бізнесом

161
Росіяни втрачають інтерес до підприємницької діяльності. Про це свідчать дані опитування, проведеного аналітичним центром Юрія Левади "Левада-Центр".
Дослідження показало, що 69% опитаних жителів Росії в цей час не займаються бізнесом і не мають бажання починати ним займатися. Для порівняння, в 2006 році аналогічну відповідь дали 67% респондентів. Помітно знизилося число тих, хто хотів би зайнятися підприємництвом - цього року їх стало 18% проти 23% у попередньому році. На питання "Чи займаєтеся ви зараз бізнесом, і якщо ні - хотіли б ви займатися бізнесом?" позитивну відповідь дали лише 5% респондентів, хоча в 2006 році так відповіли лише 4%. Затруднилися відповісти 8% опитаних проти 7% роком раніше.
Під час дослідження фахівці "Левади-Центра" спробували з'ясувати, які конкретні кроки роблять охочі відкрити власну справу. Із числа тих, хто хотів би зайнятися підприємницькою діяльністю, 10% починали які-небудь дії, а саме, намагалися зареєструвати своє підприємство, робили спроби одержати кредит, шукати приміщення, устаткування і т.п. 44% респондентів запевнили, що збираються зайнятися створенням власного бізнесу найближчим часом, але поки нічого для цього не робили. Серед охочих зайнятися підприємницькою діяльністю 41% опитаних взагалі не планують створювати свою компанію найближчим часом. 6% зацікавлених у власній справі завагалися з відповіддю.
Серед тих, хто не займається підприємництвом, 93% ніколи не робили такої спроби, а 8% уживали заходів у цьому напрямку.
За даними дослідження, 60% опитаних, що спробували зайнятися підприємницькою діяльністю, вважають свою спробу скоріше не успішною. Свій досвід як успішний розцінюють тільки 32% респондентів. 8% опитаних не змогли визначитися з відповіддю.
В опитуванні, що проводилося з 20 до 23 листопада, взяли участь 1600 чоловік. Статистична похибка подібних питань зазвичай не перевищує 3%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас