У листопаді найбільш активними вірусами в Інтернеті були Worm.Win32.Scano.gen і Worm.Win32.Mytob.t — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У листопаді найбільш активними вірусами в Інтернеті були Worm.Win32.Scano.gen і Worm.Win32.Mytob.t

97
У листопаді найбільш активними вірусами в Інтернеті були Worm.Win32.Scano.gen і Worm.Win32.Mytob.t.
Про це сказано у звіті розробника систем захисту від вірусів, хакерських атак і спаму "Лабораторія Касперського", текст якого мають Українські Новини.
Перше місце в листопадовій двадцятці найбільш активних вірусів зайняв Worm.Win32.Scano.gen, частка якого становила 16,03% від загальної кількості шкідливих програм.
Черв'яки Worm.Win32.Mytob.t і Worm.Win32.NetSky.x зайняли друге й третє місця із частками 9,42% і 6,45% відповідно від загальної кількості шкідливих програм у листопаді.
На думку аналітиків, раптова зміна всієї лідируючої трійки є всього лише відображенням дійсно незначної кількості шкідливих програм, що поширювалися в поштовому трафіку, і будь-яка шкідлива програма із двадцятки в наступному місяці може виявитися в лідерах або вийти із звіту.
Водночас аналітики вказують на стабільну стійкість шкідливої фішингової програми Spy.HTML.Fraud.ay, що опустилася з 2 на 4 місце в листопаді із часткою 6,28% загального шкідливого трафіку.
Зазначена програма (створена для одержання даних користувачів системи "Яндекс.Гроші") не відрізняється великою оригінальністю й легко виявляється антивірусними програмами й спам-фільтрами, а підроблені сайти ідентифікуються вбудованими в популярні браузери антифішинг-модулями.
На п'яте місце з десятого в листопаді піднявся Worm.Win32.Mytob.c із часткою 5,95% загального шкідливого трафіку.
Інші шкідливі програми, представлені в поштовому трафіку, становили значну частку - 11,25% від загальної кількості перехоплених, що свідчить про досить велику кількість інших черв'яків і троянських програм, що відносяться до інших сімейств.
Як повідомляло агентство, у жовтні найбільш активними вірусами в Інтернеті були Worm.Win32.NetSky.q і Spy.HTML.Fraud.ay.
"Лабораторія Касперського", заснована в 1997 році, є найбільшим у Росії розробником програмних продуктів для забезпечення інформаційної безпеки.
Основний продукт компанії - "Антивірус Касперського".
З 2004 року представництво компанії працює в Україні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас