В Україні подорожчали "сірі" автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні подорожчали "сірі" автомобілі

499
Вартість машин преміум-класу в автосалонах "сірих" дилерів зросла на 5-10 тисяч доларів.
Такий результат спецоперації митних органів і Служби безпеки України під кодовою назвою Цунамі, що спрямована на боротьбу з "сірим" ринком автомобілів.
Зрослі ціни в автосалонах пояснюють тим, що виросла вартість послуг на митниці.
"На сьогоднішній день ціни в автосалонах "сірих" імпортерів практично зрівнялися із цінами в автосалонах офіційних дилерів", - говорить директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко. За його словами, на сьогоднішній день різниця в ціні становить 1-1,5 тисячі доларів, хоча раніше вона доходила до 10 тисяч.
Виконавчий директор асоціації Всеукраїнське об'єднання торговців транспортними засобами
Олександр Абарінов пояснює підвищення ціни на автомобілі тим, що була ліквідована одна зі схем "сірого" імпорту автомобілів. Вона мала на увазі під собою постачання мінімально розукомплектованих автомобілів і дозволяла істотно заощадити на сплаті мит. За даними прес-служби Держмитниці, під видом розукомплектованих автомобілів в Україну ввозять найбільш престижні марки. Як правило, це Lexus, Infiniti, Aсura, Audi, BMW, Nissan та інші. Збитки від ввозу на територію України розукомплектованих автомобілів перевищили в 2007 році 2,8 мільярди гривень.
На початку вересня Генеральна прокуратура своїм розпорядженням призупинила "розмитнення" розукомплектованих автомобілів.
З 17 листопада СБУ підсилила контроль за оформленням товарів на кордоні з метою подолати корупцію серед правоохоронних органів.
За даними інформаційно-аналітичної групи Auto-Consulting, продажі нових легкових автомобілів в Україні зросли на 50% у порівнянні з липнем 2006 року - до більш ніж 48 тис. од.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас