Саудівські жінки за рік купили діамантів на 25 мільярдів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівські жінки за рік купили діамантів на 25 мільярдів доларів

Банківські метали
174
Значне збільшення цін на золото, які майже зрівнялися із цінами на діаманти, змусило багатьох жінок країн Перської затоки, особливо із Саудівської Аравії, купувати більше алмазів.
За десять місяців цього року вони витратили на покупку прикрас із діамантів більше 7 мільярдів саудівських реалів (майже 26 мільярдів доларів), що на 20% більше від витрачених на це ж коштів торік.
У порівнянні з 2006 роком, число ввезених у країну діамантів і працюючих у цій сфері фахівців також зросло більш ніж на 20%.
Саудівські дівчата на виданні тепер як весільний подарунок надають перевагу алмазам, а не золоту, вважаючи їх більш гарними і коштовними. Крім того, вони вважають, що вкладення грошей у шляхетні камені - відмінний спосіб продемонструвати оточуючим своє багатство.
Бум на покупку діамантів вивів цього року Саудівську Аравію на четверте місце у світі за обсягом алмазного ринку. Як прогнозують працівники цієї сфери, ще більший попит на прикраси з діамантів у цій країні очікується в грудні - напередодні одного із головних свят мусульман - свята розговіння Ід аль-фітр.
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас