Газпром і Shell отримали ліцензії на геологічну розвідку в Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром і Shell отримали ліцензії на геологічну розвідку в Лівії

Енергетика
111
Лівія, що володіє найбільшими нафтовими резервами в Африці, дала компаніям "Газпром" і Royal Dutch Shell Plc дозволи на розвідку газових резервів, повідомило 9 грудня агентство Bloomberg.
У неділю в Тріполі пройшов аукціон дозволів на геологічну розвідку резервів у центральній, західній і південній частинах пустелі, потенційно багатих газом. На аукціон було виставлено 12 ліцензій, чотири з яких одержали Газпром, найбільша в Європі нафтова компанія Shell, алжирська Sonatrach і польська Polskie Gornictwo Naftowe i Gazownictwo SA.
На шість ліцензій, п'ять із яких стосуються ділянок шельфу, претендентів не знайшлося. Єдиними претендентами на інші два дозволи були американська компанія Occidental Petroleum Corp. і німецька RWE AG, і лівійська державна нафтова компанія протягом тижня вирішить, чи віддавати їм ці ліцензії.
Споживання газу в Європі, другому найбільшому ринку палива після США, за останні п'ять років зросло на 10%, тому що Іспанія та Італія відмовляються від атомних і вугільних електростанцій з побоювань, пов'язаних з безпекою та екологією.
"Газпром", що одержав ліцензію на розвідку в західній частині Лівії, переміг на аукціоні французьку компанію Gaz de France SA, британську BG Group Plc і російський "Лукойл". На ліцензію в центральній частині країни, яка дісталася Shell, претендували французька Total SA і канадська Petro-Canada. Алжирська Sonatrach об'єднала зусилля в боротьбі за ліцензію з індійськими Indian Oil Corp. і Oil India Ltd. Польська газова монополія Polskie Gornictwo одержала ліцензію на розвідку в західній Лівії, перемігши Gaz De France.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас