Унікальний древній талісман продано за рекордні 57,2 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Унікальний древній талісман продано за рекордні 57,2 млн дол.

Казна та Політика
172
За рекордну суму в $57,2 мільйони на аукціоні Sotheby's була продана 8-сантиметрова статуетка "Левиця Гуеннола", яку 5 тис. років тому правителі Месопотамії носили на шиї на щастя. Її вік становить 5 тисяч років.
Стартова ціна, з якої почалися торги за "Левицю", склала $27 млн., пише Газета.ру.
Про чоловіка, що у підсумку назвав найбільшу ціну, відомо лише, що він англієць.
Вік виконаної з вапняку різьбленої фігурки перевищує 5 тис. років. Історики вважають, що левиця була вирізана в древньому Еламі - державі, що існувала з 6 тис. до н.е. на території сучасного Ірану.
Її колишній власник Алістер Мартін придбав фігурку в 1948 році і відразу віддав в експозицію Бруклінського музею мистецтв - на той час він був його директором. Фігурка продовжувала виставлятися в Бруклінському музеї і після його звільнення з посади. Через 60 років Мартін вирішив, що прийшов час її продати - і виставив левицю на торги. Йому і його сім'ї знадобилися кошти на власний благодійний фонд.
Віце-президент аукціонної справи Хуг Хілдеслі у відеоанотації до лота сказав, що "це унікальний шедевр, найунікальніший, котрий йому доводилося тримати в руках за свою 45-річну кар'єру в антикварному бізнесі".
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас