Споживачі США в похмурих очікуваннях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Споживачі США в похмурих очікуваннях

353
Стійке зниження споживчої впевненості в США протягом усього поточного року очевидне.
У грудні 2006 року індекс споживчого оптимізму "RBC Cash" перебував на позначці 86,9. У грудні 2007 індекс ледь помітно піднявся до рівня 65,9 у порівнянні з позицією 64,0, яку він займав у листопаді.
Представлені дані були отримані на підставі проведеного з 3 до 5 грудня опитування 1009 респондентів. Похибка результатів становить плюс мінус 3%. Проте, стійке зниження споживчої впевненості в США протягом усього поточного року очевидне.
На думку економістів, включаючи президента компанії "ClearView Economics" Кена Мейленда, це зниження обумовлене низкою факторів. Тут і спад на ринку житлової нерухомості, через який ціни на приватні будинки впали, і деякі люди відчули себе менш заможними. І постійне, уже рекордне зростання числа випадків позбавлення прав викупу по заставній. І важкодоступність кредитів, через що для багатьох стали проблемними великомасштабні покупки. Та і високі ціни на енергоносії істотно вплинули на зменшення товщини гаманців і чекових книжок американських споживачів.
"У настроях споживачів відображається значна частка страху і поганих передчуттів відносно економічної ситуації в країні, і їх власного фінансового становища", - сказав Мейленд.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас