Нафта може подешевшати наступного тижня на ознаках зменшення попиту в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта може подешевшати наступного тижня на ознаках зменшення попиту в США

Енергетика
81
Ціна нафти може знизитися наступного тижня, вважають опитані агентством Bloomberg аналітики, на ознаках уповільнення темпів економічного зростання в США, що скоротить попит.
Зниження цін на нафту очікують 28 з 46 експертів-учасників опитування. Дев'ять опитаних прогнозують підвищення вартості і стільки ж вважають, що значних змін не відбудеться.
"Ми бачимо постійну схильність ринку до падіння, оскільки запаси зараз повертаються на рівень річної давнини, і резерви нафти можуть сильно збільшитися наступного тижня", - заявив аналітик Citigroup Global Markets Inc. Тім Еванс.
У минулу п'ятницю 48% респондентів очікували зменшення цін на нафту в перший тиждень зими.
У той же час ціна січневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) з початку поточного тижня виросла на $1,52 цента, або 1,7%, досягши $90,23 за барель на закритті торгів у четвер. Рекордний історичний рівень $99,29 за барель був зафіксований 21 листопада.
ОПЕК за підсумками засідання 5 грудня залишила рівень квот на видобуток нафти незмінним, заявивши, що рекордна вартість не викликана нестачею поставок.
"Недавнє ослаблення цін підтверджує, що ОПЕК права в заявах про адекватність обсягів постачання нафти", - вважає Еванс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас