Робота газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород призупинена через вибух у Вінницькій області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робота газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород призупинена через вибух у Вінницькій області

Енергетика
296
Транспортування природного газу магістральним газопроводом Уренгой-Помари-Ужгород припинено через вибух, що стався в четвер увечері на території Вінницької області і спричинив порушення цілісності трубопроводу, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій України.
Аварія відбулася близько 19:10 за київським часом між компресорними станціями №36 і №37 поблизу села Тягун на ділянці, яку обслуговує управління магістральних газопроводів "Черкаситрансгаз", структурний підрозділ компанії "Укртрансгаз" (оператор газотранспортної системи України).
За попередньою інформацією, вибух спричинив руйнування 20-30 м лінійної частини магістрального газопроводу, транспортування газу цим трубопроводом була припинена.
Подія, як уточнили в МНС, також спричинила припинення газопостачання 22 населених пунктів з населенням близько 36 тис. чоловік. Подачу природного газу в ці населені пункти в міністерстві обіцяють відновити протягом 48 годин.
Жертв і потерпілих внаслідок вибуху немає.
Причини аварії поки не відомі, масштаб завданого збитку уточнюється.
Керівник управління зв'язків із громадськістю НАК "Нафтогаз України" Олексій Федоров у четвер увечері підтвердив інформацію про аварії і відзначив, що припинення транспортування природного газу газопроводом Уренгой-Помари-Ужгород не відіб'ється на транзиті російського газу територією України.
Відключення аварійної ділянки буде компенсовано за рахунок збільшення обсягів транспортування газу по паралельних маршрутах - магістральними газопроводами "Прогрес" і "Союз", уточнив співрозмовник агентства. Федоров додав, роботи з ліквідації наслідків аварії вже почалися.
Вибух, що трапився в четвер, - уже друга велика аварія на українській ділянці магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород з початку 2007 року, що призвела до припинення транспортування газу цим трубопроводом.
Транспортування газу територією України в країни Європи в 2006 році через аномально теплу погоду скоротилися на 6,4% у порівнянні з 2005 роком - до 113,7 млрд куб. м.
Довжина магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород на території України становить 1160 км, його пропускна здатність - 27,9 млрд куб. м газу на рік. На українській ділянці цього трубопроводу знаходяться дев'ять компресорних станцій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас