Алжир: ОПЕК оцінить попит на нафту в зимовий сезон і на основі цього прийме рішення про рівень видобутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Алжир: ОПЕК оцінить попит на нафту в зимовий сезон і на основі цього прийме рішення про рівень видобутку

Енергетика
41
ОПЕК зможе оцінити попит на нафту в цей зимовий сезон та економічне зростання на засіданні 1 лютого і потім прийняти рішення про рівень видобутку, заявив міністр енергетики Алжиру Шакиб Хеліл в інтерв'ю агентству Bloomberg.
"Економіка США росте, зима може виявитися суворою, - сказав Ш.Хеліл. - У нас поки недостатньо інформації для ухвалення рішення про рівень видобутку".
ОПЕК розгляне дані про попит на нафту в листопаді і грудні на своїй наступній зустрічі і, можливо, збільшить видобуток із другого кварталу, якщо зима виявиться більш холодною, ніж очікується, сказав він. Два наступні засідання організації пройдуть 1 лютого і 5 березня у Відні.
Міністр енергетики Венесуели Рафаель Рамірес заявив, що в лютому буде розглянуте питання про те, чи варто скоротити видобуток. "Ми про це говорили на засіданні, - сказав він. - Усе буде залежати від того, чи не скоротиться попит".
Як повідомлялося, у середу ОПЕК, що забезпечує більше 40% світового видобутку нафти, вирішила залишити квоти на колишньому рівні в 27,253 млн барелів на добу за підсумками зустрічі в Абу-Дабі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас