700 тисяч українців зможуть без віз відвідувати Угорщину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

700 тисяч українців зможуть без віз відвідувати Угорщину

Казна та Політика
148
Близько 700 тисяч українців, які проживають у Закарпатській області, зможуть відвідувати Угорщину без віз, незважаючи на те, що з 21 грудня ця країна стане членом Шенгенського угоди.
"Всі українці, які живуть в 50-ти кілометровій зоні на кордоні України з Угорщиною, мають право безвізової поїздки в Угорщину", сказав посол України в Угорщині Дмитро Ткач.
Для цього, за словами Ткача, необхідно одержати в генеральному консульстві відповідний документ, що є вкладишем у паспорт.
"І наш громадянин зможе перетинати кордон без візи", відзначив посол. Він додав, що вартість такого документа складе 20 євро. Вкладиш-дозвіл буде дійсний протягом 5 років.
Нагадаємо, у цьому місяці до Шенгенської зони приєднаються 9 держав: Угорщина, Латвія, Литва, Мальта, Польща, Словаччина, Словенія, Чехія та Естонія.
Раніше міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк і міністр закордонних справ Угорської Республіки Кінга Генц підписали Угоду про правила місцевого прикордонного руху, що передбачає безвізове перетинання кордону жителями прикордонної зони.
Міністр закордонних справ Польщі Ганна Фотига повідомила, що Польща не буде блокувати в'їзд українців на свою територію після вступу в Шенгенську зону.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас