Воєнна розвідка: нафтова пляма рухається до Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Воєнна розвідка: нафтова пляма рухається до Криму

213
За даними Космічної служби розвідки України (КСРУ), нафтова пляма площею 116 квадратних кілометрів перебуває в безпосередній близькості від берегів Криму. Це було підтверджено за допомогою супутникової фотографії протоки.
За словами начальника Головного управління розвідки Міноборони Олександра Галаки, спочатку мазутно-нафтову пляму стала відносити на північ, а потім у протилежному напрямку, на південь, і було зрозуміло, що вона рухається убік України. Після цього літаком аерофотознімання Ан-30 ескадрильї Блакитна стежа була виконана серія розвідувальних польотів над забрудненою акваторією, щоб зафіксувати і вірогідно переконатися в тому, куди пляма буде рухатися далі, залежно від течії і вітру.
У холодній воді мазут не обов'язково буде триматися на поверхні, а влітку, коли почнеться курортний сезон, його плями можуть з'явитися в найнепередбачуваніших місцях, - повідомляє Космічна служба розвідки України.
За останніми даними, у Керченській протоці виявили нові нафтові плями і плівку сріблистих кольорів, довжиною до 4 км і шириною до 50 м. Перебувають вони в районі затоплення носової частини танкера Волгонефть-139. Через 4-бальний шторм і сильний вітер російські фахівці припинили відкачувати нафтопродукти.
Нагадаємо, що 28 листопада кримські екологи заявили, що нафтова пляма, що утворилася в Керченській протоці в результаті аварій корабля 11 листопада, уже розтяглася уздовж Південного берега Криму. Ці дані екологи одержали зі знімків, отриманих із супутника і розміщених на інтернет-сервісі Google Earth.
29 листопада МНС Криму повідомило про те, що супутникові фотографії узбережжя Криму, на яких ґрунтувалася заява екологів, були зроблені вісім місяців назад.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас