Бойко: RosUkrEnergo і "УкрГаз-Енерго" сьогодні підпишуть документи про умови постачання газу в Україну на 2008 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: RosUkrEnergo і "УкрГаз-Енерго" сьогодні підпишуть документи про умови постачання газу в Україну на 2008 р.

Енергетика
151
RosUkrEnergo AG (Швейцарія) і ЗАТ "УкрГаз-Енерго" (Київ) сьогодні мають підписати доповнення до договору на постачання природного газу, що визначає умови постачання палива в Україну в 2008 році, зокрема, ціну на рівні $179,5 за 1 тис. куб. м, повідомив міністр палива та енергетики України Юрій Бойко.
"Ціна буде підписана сьогодні", - сказав він журналістам у Києві в середу.
Глава Мінпаливенерго підкреслив, що погоджена сторонами ціна на природний газ є "комфортною для України, з огляду на жорстку конкуренцію на світових ринках енергоносіїв".
Підвищення ціни на природний газ, що поставляється в Україну, з нинішніх $130 до $179,5 за 1 тис. куб. м, на думку Бойка, не зробить украй негативного впливу на хімічну промисловість, рентабельність якої останнім часом становить порядку 20%.
Відповідаючи на запитання журналістів, чи буде держава підвищувати ціни на природний газ, що добувається на території України, слідом за подорожчанням імпортованого палива, він сказав: "Україна буде чітко додержуватися ринкових тенденцій і при цьому враховувати питання захисту національної економіки".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас