Китай планує посилити монетарну політику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай планує посилити монетарну політику

Казна та Політика
88
В 2008 році Китай переведе свою монетарну політику "зі стриманої на жорстку", щоб вберегти економіку, що вже достатньо розігналася, від перегріву. Як повідомило в середу 5 грудня інформаційне агентство Xinhua News, таке рішення було прийнято на триденній економічній конференції, проведеній китайською компартією за закритими дверима, що завершила свою роботу в середу.
Таку конференцію лідери КПК щорічно проводять у грудні для того, щоб намітити політику на прийдешній рік. За словами Xinhua, цього разу було ухвалене рішення "строго контролювати обсяги і темпи збільшення надаваних позик, щоб краще регулювати внутрішній попит і баланс міжнародних виплат".
За даними агентства, за допомогою стриманої політики в сфері оподатковування і державних витрат і жорсткої монетарної політики Китай планує наступного року виконати "два завдання із запобігання": "не допустити переходу економіки до перегріву, і запобігти переходу збільшення цін зі структурного в очевидну інфляцію".
Як вказує Xinhua, з промовами на Центральній економічній робочій конференції виступили і президент Китаю Ху Цзиньтао, і прем'єр-міністр цієї країни Вень Цзябао.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас