Туреччина запропонує Туркменії транзит газу своєю територією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина запропонує Туркменії транзит газу своєю територією

Енергетика
61
Туреччина планує запропонувати Туркменії доступ до європейських ринків через свою територію на переговорах в Ашхабаді на цьому тижні, повідомили високопоставлені джерела в уряді країни.
Президент Туреччини Абдулла Гюль нанесе офіційний візит у Туркменію сьогодні. До складу делегації ввійде міністр енергетики Хельмі Гюлер.
Анкара також хоче запропонувати Туркменії створити спільне підприємство з розробки нафтових і газових родовищ на території цієї центральноазіатської країни, що входила до складу СРСР.
"Туреччина звернеться із проханням дозволити участь у розробці газових і нафтових родовищ. Така практика вже має місце в низці інших країн-постачальників", - повідомило джерело в адміністрації прем'єр-міністра Туреччини.
Анкара розглядає можливість транспортування туркменського газу по Транскаспійському газопроводу або через Іран, з яким також має чинну угоду на постачання газу.
На даний момент Туреччина вже уклала угоду з Туркменією щодо купівлі 30 мільярдів кубометрів газу. Деталі угоди не розголошуються.
Запаси газу в Туркменії, за даними щорічного огляду BP, становлять 2,9 трильйони кубометрів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас