Прокуратура Нью-Йорка попросила в інвестбанків свідчення через іпотечну кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура Нью-Йорка попросила в інвестбанків свідчення через іпотечну кризу

147
Прокуратура штату Нью-Йорк попросила в деяких компаній дані із приводу продажу цінних паперів, пов'язаних з високоризикованими іпотечними кредитами, пише The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела.
У число цих компаній входять Merrill Lynch, Bear Stearns і Deutsche Bank.
Ці дії прокуратори є частиною широкого розслідування відносно практики іпотечного кредитування і спрямовані на з'ясування того, наскільки адекватно інвестбанки оцінювали якість іпотечних кредитів перед тим, як сформувати з них продукти, які вони потім продавали інвесторам. Також прокуратура попросила інформацію про те, яким чином проводилася сек’юритизація облігацій, включаючи відомості про стосунки банків з рейтинговими агентствами.
Розслідування прокуратури стало ще одним наслідком кризи ринку субстандартних іпотечних кредитів (класу subprime). Зростання дефолтів по цих кредитах привело до падіння світових ринків акцій та облігацій, звільнення глав двох банків і великих втрат фінансових компаній. Комісія з цінних паперів і бірж США почала понад 20 розслідувань, за відомостями джерел The Wall Street Journal. Регулятори вивчають роль рейтингових агентств у цій кризі.
На думку американської газети, генеральний прокурор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо йде тим же шляхом, що його попередник Еліот Спітцер, що пролив світло на конфлікт інтересів на Уолл-стріт, зловживання у взаємних фондах і порушення в страхових компаніях.
Розслідування ролі інвестбанків у поточній кризі, імовірно, зверне увагу на існуючі на Уолл-стріт стандарти андеррайтингу. Особливо, слідство цікавлять відносини між іпотечними компаніями, консультантами, інвестбанками і рейтинговими агентствами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас