Словаччина буде готова до введення євро з 2009 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Словаччина буде готова до введення євро з 2009 року

Валюта
126
Словаччина буде готова до введення готівкового євро із січня 2009 року, заявив прем'єр-міністр країни Роберт Фіко 3 грудня, виступаючи на засіданні Комітету економічних і монетарних справ Європарламенту.
"Ми будемо відповідати всім Маастрихтським критеріям. В 2007 році наш дефіцит бюджету буде становити 2,5% ВВП, інфляція близько 1,9% у березні і збережеться низкою після приєднання до зони євро", - сказав він.
Прем'єр Словаччини також відзначив, що для досягнення Маастрихтських критеріїв країна не буде скорочувати витрати на соціальні програми.
"Ми хочемо сильних соціальних програм з інвестиціями в освіту, охорону здоров'я та інфраструктуру, але наше зобов'язання полягає в тому, щоб ці програми не йшли на шкоду консолідованому бюджету", - сказав Фіко.
Він також повідомив, що до 2010 року Словаччина планує знизити щорічний дефіцит бюджету до 0,8% ВВП.
Як повідомлялося, уряд Данії має намір провести новий референдум щодо питання про перехід на єдину європейську валюту.
Раніше прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун заявив, що його країна не планує вводити в обіг єдину загальноєвропейську валюту євро.
З 1 січня 2007 року в зону євро входять 13 країн-членів ЄС: Бельгія, Німеччина, Греція, Іспанія, Франція, Ірландія, Італія, Люксембург, Нідерланди, Австрія, Португалія, Фінляндія і Словенія. З 1 січня 2008 року до зони євро приєднаються ще дві країни: Кіпр і Мальта.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас