Експерти: Неповоротливість газовиків загрожує дефіцитом на світовому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Неповоротливість газовиків загрожує дефіцитом на світовому ринку

Енергетика
137
Світові поставки зрідженого природного газу, ЗПГ, можуть вирости менше, ніж очікується, що приведе до збільшення цін на ринку зрідженого газу, повідомляється 3 грудня в доповіді аналітиків інвестиційного банку UBS AG.
На думку фахівців банку, зростання виробництва зрідженого газу до 2015 року буде становити 9% щорічно, коли споживання буде зростати на 10%. Зростання виробництва буде приростати, в основному, завдяки новим проектам у Нігерії, Австралії і Катарі. Нафтові компанії затримують рішення про початок реалізації нових проектів через високі витрати стосовно їхньої реалізації. Лише два великих проекти з початку 2006 року одержали схвалення. Це проект під керівництвом Hunt Oil Co. у Перу і ЗПГ проект Плуто, реалізований австралійської компанії Woodside Petroleum Ltd.
"Наш аналіз світового ринку ЗПГ вказує на те, що в майбутньому баланс попиту та пропозиції буде вкрай вузький через триваючі затримки в реалізації нових ЗПГ проектів, - вважає група аналітиків UBS під керівництвом Іана Ріда (Iain Reid). - Дефіцит робочої сили та устаткування продовжують впливати на збільшення витрат і спричиняти затримки реалізації проектів". На думку аналітиків, близько 8 нових проектів можуть одержати схвалення на початку 2008 року, хоча вони і відзначають, що це оптимістичний сценарій.
Аналітики UBS вважають, що схвалення нових проектів затяглося мінімум на один рік. Це може привести до того, що через це на ринку буде відчуватися щорічний дефіцит близько 10 млн. метричних тонн, або 3% світового споживання, ЗПГ у період з 2010 до 2015 років. Якщо затримка з реалізацією проектів складе близько двох років, то це приведе до подвоєння дефіциту на ринку, або 7% дефіциту.
"Ми оцінюємо неповороткість індустрії останнім часом в 20 млн. тонн постачання в 2012 році, - вважають аналітики. Ми вважаємо, що закриття цього дефіциту відбудеться не раніше, ніж в 2015 році".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас