Росія і Китай починають переговори про вступ до клубу найбагатших країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія і Китай починають переговори про вступ до клубу найбагатших країн

Казна та Політика
171
Країни-члени Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) дали "зелене світло" початку переговорів про вступ в організацію Росії, Естонії, Китаю, Ізраїлю та Словенії.
Про це повідомляється в прес-релізі, розміщеному на офіційному сайті ОЕСР.
У п'ятницю в штаб-квартирі організації в Парижі послам п'яти країн були вручені "дорожні карти" - формально це означає початок процесу переговорів про членство держав в інтеграційному об'єднанні.
Переговори з п'ятьма країнами, у тому числі Росією, будуть вести індивідуально. У найближчі кілька тижнів заступник генсека ОЕСР Тельма Ескі відвідає кожного кандидата і обговорить графік проведення зустрічей з різними комітетами організації.
Росія подала заявку на вступ в ОЕСР в 1996 році в більше 10 років тісно з нею співпрацювала. 16 травня 2007 року за підсумками дводенного засідання в паризькій штаб-квартирі ОЕСР Росія була запрошена для початку переговорів про членство в організації.
Однак початок переговірного процесу про вступ РФ було заблоковано цього року Польщею, що також є членом ОЕСР. Минулого тижня польський прем'єр Дональд Туск оголосив, що Варшава, прагнучи покращення відносини з Москвою, більше не буде блокувати ці переговори.
У бесіді з РІА Новини керівник прес-служби ОЕСР не змін відповістити на запитання, як довго можуть протривати дискусії про членство Росії. Раніше в МЗС РФ повідомили, що Москва розраховує завершити переговірний процес до 2010 року.
Основна вага переговорів, як і у випадку із вступом у Світову організацію торгівлі, повинна лягти на міністерства соціально-економічного блоку.
Організація економічного співробітництва та розвитку ОЕСР - міжнародний науково-практичний урядовий форум, членами якого на сьогодні є 30 індустріально розвинених держав.
Мета ОЕСР - обговорення, розробка та удосконалювання економічної та соціальної політики, що проводиться учасниками на основі нових ідей, отриманих у результаті наукових досліджень.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас