Експерти визнали роботу уряду Януковича непрофесійною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти визнали роботу уряду Януковича непрофесійною

241
Найкращі економісти України негативно оцінили діяльність уряду України під керівництвом Віктора Януковича.
До таких результатів привело опитування "Підсумки діяльності уряду Віктора Януковича і першочергові дії нового уряду".
Опитування було організовано Інститутом демократій та Інститутом економічних досліджень і політичних консультацій, під час якого були опитані 25 професорів, деканів і найкращих економістів країни, повідомляє Deutsche Welle.
Як повідомив директор Інституту демократій Сергій Таран, опитані експерти оцінили дванадцять ключових параметрів економічної політики. "За всіма показниками є досить низька оцінка роботи, але рекордною була оцінка з питань поширення корупції, вивід економіки з тіні і відділення влади від бізнесу. Це - найбільш проблемні позиції", - сказав він.
Також, експерти визнали непрофесійною діяльність уряду Януковича щодо стримування інфляції і збільшення цін на споживчому ринку. Разом з тим, як сказав директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський, серед причин інфляції опитувані назвали ще і негативні тенденції у світовій економіці та непрофесійність місцевої влади.
Серед позитивних моментів у діяльності уряду економісти назвали підтримку зростання ВВП і стримування збільшення комунальних тарифів. Від нового уряду експерти очікують посилення боротьби з контрабандою, зменшення податків для малого та середнього бізнесу і підтримку науки та освіти.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас