Держгірпромнагляд зупинив ведення гірських робіт на шахті ім. Засядька — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держгірпромнагляд зупинив ведення гірських робіт на шахті ім. Засядька

Енергетика
158
Держгірпромнагляд зупинив ведення гірських робіт на шахті ім. Засядька в Донецьку, повідомили у відомстві.
"У зв'язку з аварією на шахті ім. Засядька Держгірпромнагляд зупинив ведення гірських робіт на підприємстві. Заборонений також спуск людей у шахту", - сказали у відомстві.
У Держгірпромнагляді відзначили, що створено експертну комісію на чолі з директором Науково-дослідного інституту гірничої справи "Респіратор" Володимиром Агєєвим, що повинна оцінити дії воєнізованої гірничорятувальної служби під час виконання плану ліквідації аварії. Крім того, буде проведена експертиза проекту, відповідно до якого рятувальники виконували аварійні роботи. Зокрема, будуть перевірятися розрахунки безпечного ведення робіт. На комісію також покладене визначення ймовірних причин вибуху метано-повітряної суміші.
За дорученням урядової комісії розпочата перевірка всіх українських шахт, які добувають вугілля на глибинах 1000 м і більше. Сьогодні комісія почала працювати з технічною документацією, а також опитувати свідків аварії.
Як повідомлялося, 2 грудня 2007 р. о 21:20 під час виконання робіт з ліквідації аварії на шахті ім. Засядька відбувся вибух метано-повітряної суміші. На момент аварії в шахті перебувало 376 чоловік. Зокрема, на аварійній ділянці працювали 98 бійців гірничорятувальної служби і 42 працівника шахти.
Внаслідок вибуху були травмовані 66 чоловік, з них 5 - смертельно. Всі загиблі - члени воєнізованої гірничорятувальної служби.
Нагадаємо, за останні два тижні на шахті ім. Засядька відбулося три вибухи, у результаті яких загинуло 106 гірників. Перший вибух трапився в ніч на 18 листопада, тоді загинув 101 чоловік. Другий вибух прогримів вранці 1 грудня, у результаті в лікарнях опинилися близько 50 гірників. Третій вибух відбувся пізно ввечері 2 грудня, загинули 5 чоловік, постраждали 66.
Президент України Віктор Ющенко заявив, що наполягає на негайному закритті шахти ім. Засядька до з'ясування всіх причин і обставин трагедій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас