Долар знизився, ієна росте через обережність інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар знизився, ієна росте через обережність інвесторів

Валюта
203
Долар знизився до євро та ієни на торгах в Азії в понеділок, оскільки учасники ринку фіксували прибуток після зростання американської валюти минулого тижня, викликаного сигналами Федеральної резервної системи США про те, що вона понизить процентні ставки.
Ієна росла до низки валют у світлі повідомлення в британській газеті Telegraph про те, що Royal Bank of Scotland може на цьому тижні оголосити про збитки в розмірі до 2 мільярдів фунтів стерлінгів (4,1 мільярди дол.), пов'язаних із кредитним сектором. Ця звістка спонукала трейдерів валютного ринку зберігати обережність.
Інвестори побоюються, що надалі будуть надходити нові негативні звістки, пов'язані із кредитною кризою, оскільки умови на грошових ринках США і Європи почали погіршуватися ближче під кінець року
Ієна, як правило, росте на тлі неприйняття ризику, оскільки трейдери відмовляються від торгів carry trades з японською валютою.
"Здається, що сьогодні вранці є деяка нервозність. Але з іншого боку, є деякі позитивні новини з минулого тижня, які можуть запобігти значній відмові від carry найближчим часом", - говорить Шарада Селванатан, аналітик BNP Paribas.
Минулого тижня долар виріс завдяки заявам членів ФРС, що посилили очікування зниження процентної ставки. Крім того, підтримку долару надали повідомлення про те, що американські іпотечні компанії розробляють план допомоги деяким позичальникам з низьким рівнем кредитоспроможності, а також новина про те, що Citigroup продасть пакет своїх цінних паперів, за які одержить $7,5 мільярда.
На цьому тижні учасники ринку будуть стежити за економічною статистикою і виступами членів центробанків, а також за дводенним самітом Ради з питань співробітництва країн Перської затоки в Досі. Під час саміту учасники повинні обговорити майбутнє національних валютних курсів, і зокрема їхньої прив'язки до долара
До 8.04 долар коштував 110,54 ієни проти 111,18 ієни наприкінці торгів у США в п'ятницю.
Пари євро/долар перебувала на рівні 1,4664 дол. проти 1,4631.
За євро давали 162,14 ієни проти 162,67 ієни.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас