ЄС спростить візовий режим для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС спростить візовий режим для українців

278
ЄС спростить візовий режим для українців і підпише угоду про реадмісію. Таке рішення прийняла Рада міністрів ЄС, повідомляє 5 канал.
Документ буде переданий на ратифікацію в Раду Євросоюзу, пізніше - на затвердження Верховною Радою України. Документом передбачений розгляд протягом 10 днів візових запитів з наступною відповіддю і поясненням причин відмови. Жителям прикордонних сіл України дозволяється перетинати кордон без оформлення візи в межах 50-км зони.
Як повідомлялося раніше, угода про спрощення візового режиму передбачає, у т.ч. скорочення списку документів, які необхідно надавати в консульські установи журналістам, бізнесменам, водіям-дальнобійникам і близьким родичам українців, що легально проживають на території ЄС. Для родичів передбачені багаторазові візи терміном дії до 5 років, які будуть видаватися безкоштовно. Єврокомісія має намір почати інформаційну кампанію для надання подорожуючим більше інформації про нововведення.
Раніше Президент України Віктор Ющенко висловив сподівання, що до кінця 2007 р. Європарламент і Верховна Рада ратифікують парафовані влітку угоди між Україною і ЄС про спрощення візового режиму і реадмісію.
Ще одним важливим елементом візової політики України в контексті розширення з нового року Шенгенської зони В.Ющенко назвав необхідність підписання з усіма країнами-сусідами двосторонніх угод про малий прикордонний рух. На переконання глави держави, ці кроки плюс "ефективна робота реадмісійної служби, формування відповідної інфраструктури", яка б на українському кордоні забезпечувала вирішення проблем нелегальної міграції, є ключовими у баченні української сторони своєї візової політики з ЄС. "Це все в комплексі ми представимо Європейському Союзу як ту політику, що має потребу в найшвидшому акцепті", - сказав президент.
"Ми сьогодні знайшли кілька моделей, які можуть значно активізувати візовий режим України з Євросоюзом", - відзначав Президент. Заключною частиною оптимізації візової політики України В.Ющенко назвав створення загального режиму роботи митних і прикордонних служб України і її сусідів за принципом "єдиного вікна".
Нагадаємо, 18 червня ц.р. Україна та Єврокомісія підписали угоду про спрощення візового режиму і реадмісію. Документ про візовий режим передбачає спрощену процедуру надання віз деяким категоріям громадян України, вартість візи на рівні не більше 35 євро і фіксовані терміни видачі або відмови у візі. Угода про реадмісію встановлює чіткі критерії, коли і як повертати осіб, що незаконно проживають на території країн-членів ЄС та України, причому ці зобов'язання стосуються як громадян України і країн-членів ЄС, так і осіб без громадянства.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас