У справі про незаконне розмитнення машин звинуватять ще 19 міліціонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У справі про незаконне розмитнення машин звинуватять ще 19 міліціонерів

Кримінал
270
Прокурор Рівненської області Олексій Баганець заявив, що прокуратура області має намір звинуватити в незаконному розмитненні автомобілів протягом 2003-2004 років 19 працівників міліції. Дев'ять міліціонерів уже були арештовані, повідомляє УНІАН.
Серед іншого він відзначив, що це переважно працівники міжрайонних реєстраційно-екзаменаційних відділень ДАІ з Рівненської і сусідніх областей.
За його словами, уже відновлені викрадені кілька місяців назад 13 томів кримінальної справи, по якій проходять арештовані правоохоронці.
Крім цього Баганець повідомив, що на слідство чинився певний тиск із метою перешкоджання проведенню оперативно-розшукових заходів.
Однак прокурор висловив сподівання, що Острозький районний суд, що у цей час розглядає цю справу, винесе об'єктивне рішення, і винні будуть справедливо покарані.
Нагадаємо, що на початку листопада в 2007 року дев’ятеро підсудних, зокрема колишній суддя райсуду, адвокат, співробітники Державної виконавчої служби, органів внутрішніх справ Хмельницької і Рівненської областей, були арештовані в приміщенні Острозького районного суду.
Кримінальна справа була порушена ще 10 років тому. Тоді арештованих звинуватили в реєстрації майже 600 іномарок без сплати митних та інших платежів у бюджет, у результаті чого державі нанесений збиток на десятки мільйонів доларів США.
Баганець повідомив, що було завершене розслідування кримінальної справи проти працівника міліцейського спецпідрозділу "Грифон", що охороняв документи у даній справі в день їхнього викрадення.
Йому буде пред'явлене обвинувачення за статтею 367 Кримінального кодексу України (недбалість при виконанні службових обов'язків).
Повідомлялося, що голова Острозького райсуду Сергій Штогун заявляв, що у кримінальній справі за фактом незаконного розмитнення іномарок "фігурують досить впливові особи не тільки регіонального рівня, але і загальноукраїнського".
Зокрема він також відзначив, що в справі "проходять" посадові особи, які на території Рівненської, Волинської, Хмельницької і Тернопільської областей організовано займалися незаконним розмитненням автомобілів.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас