Будьте уважні: фальшиві діаманти хлинули на ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будьте уважні: фальшиві діаманти хлинули на ринок

Кримінал
758
Новий вид підробки під діаманти. Жінки, будьте пильні. Компанія Charles & Colvard, провідний у світі виробник ювелірних кристалів карбіду кремнію за назвою "муассаніт", запустила в торгівлю нову версію їх найвідомішого круглого "діамантового" огранювання. Таким чином, штучні кристали іншої, ніж алмаз, речовини піддавалися огранюванню на зразок діамантів.
Ювелірні вироби під коректною назвою " Імператорський муассаніт" будуть поширюватися компанією Helzberg Diamonds.
Нова колекція включає перстені, сережки і підвіски роздрібною ціною від $450 до $4600 за виріб. Особливістю муассаніту є те, що його не відрізняє "Алмазний тестер" - прилад для відбраковування підробок під діаманти, таких як фіаніт або циркон.
На такий хід фірму Charles & Colvard, очевидно, спонукали хронічні збитки. Більше року вона чесно просувала на ювелірний ринок свій муассаніт, у відповідності з усіма законами про захист прав споживачів прямо кажучи про синтетичну природу кристалів. Однак ринок в'яло реагував на появу чергових підробок під діаманти. В II кварталі 2007 року продажі впали на 11%, а прибуток - на 50%.
Довідка: Незвична назва "муассаніт" походить від імені знаменитого французького хіміка Анрі Муассана (1852-1907). Саме він в 1904 виявив у метеориті, привезеному з каньйону Діабло в штаті Арізона, темно-зелений мінерал, що представляє собою карбід кремнію Si.
Цей мінерал на честь ученого назвали муассанітом.
В 1906 році Мауссан одержав Нобелівську премію з хімії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас