Прибутки банків США в ІІІ кварталі впали приблизно на 25% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибутки банків США в ІІІ кварталі впали приблизно на 25%

Фондовий ринок
124
Прибутки американських банків за підсумками третього кварталу впали приблизно на 25%, опустившись нижче позначки в $30 млрд уперше з 2003 року, через погану ситуацію на ринку житла США, пише The Financial Times.
За даними Федеральної корпорації зі страхування депозитів (Federal Deposit Insurance Corporation, FDIC), чистий прибуток банків у липні-вересні склав $28,7 млрд, що на $9,4 млрд менше, ніж показники за аналогічний період минулого року. Це обумовлено істотним підвищенням резервів на покриття можливих збитків по кредитах і падінням непроцентних доходів.
Обсяг резервів злетів на $9,2 млрд, або 122%, досягши $16,6 млрд. Це рекордний показник із другого кварталу 1987 року і другий за розміром за всю історію країни.
Банки очікують збільшення числа дефолтів по іпотечних паперах і збільшення кількості домовласників, які не зможуть розплатитися по заставних.
Крім того, деякі банки повідомили про підвищення числа невиплат або більш пізніх виплат коштів у рахунок погашення різних споживчих кредитів (по кредитних картках, на покупку автомобілів і т.д.). Сума невиплачених вчасно позик росла шостий квартал підряд, збільшившись у липні-вересні на $16 млрд, або 24%. При цьому більше половини даного обсягу припадає на кредити, забезпечені нерухомістю резидентів. Так, невиплати по іпотечних кредитах збільшилися на $7,5 млрд (27%), а по кредитах під заставу домашнього майна - на $783 млн (також 27%).
У цілому на кінець вересня $83 млрд становили довгострокові кредити - найвищий показник із третього кварталу 1992 року.
Обсяг кредитів комерційним і промисловим позичальникам продемонстрував рекордні темпи приросту другий квартал підряд, збільшившись на $89,5 млрд, або 7%.
Приблизно половина американських банків зафіксувала зниження прибутку в минулому кварталі в порівнянні з тим же періодом 2006 року, і в основному це було обумовлено слабістю ринку житла країни, відзначає FDIC.
Непроцентні доходи банків склали в третьому кварталі $3,2 млрд, що на 5% нижче суми, отриманої в липні-вересні минулого року. Це було викликано, зокрема, падінням на 60% доходів від торгівлі через складні ринкові умови влітку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас