Медведько не згоден з офіційною версією загибелі гірників на шахті ім. Засядька — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведько не згоден з офіційною версією загибелі гірників на шахті ім. Засядька

Кримінал
135
Генпрокуратура визначила основні версії загибелі шахтарів на шахті ім. Засядька в Донецькій області. Про це на прес-конференції повідомив генеральний прокурор Олександр Медведько, передають "Українські новини".
За його словами, з 100 загиблих шахтарів із шахти піднято тільки тіла 89.
"Версії визначені: вибух відбувся внаслідок видобутку вугілля; вибух відбувся внаслідок порушення правил безпеки співробітниками ділянки; вибух відбувся внаслідок порушення правил повітряно-газового і сейсмологічного контролю відповідними службовими особами; внаслідок порушення правил безпеки використання устаткування під час видобутку вугілля", - сказав Медведько.
За його словами, проведення слідчих дій ускладнене через те, що неможливо добратися та оглянути місце події.
Крім того, Медведько вважає помилковою версію загибелі гірників на шахті ім. Засядька внаслідок вибуху метану "Я не згодний з версією про вибух метану... я вважаю, що це неправильно так говорити. Нерозумно заявляти, яка причина загибелі шахтарів, необхідно провести спочатку досудове слідство", - заявив Медведько.
Як повідомлялося, урядова комісія оголосила офіційну та остаточну версію причини вибуху на шахті імені Засядька. Причина - раптовий викид величезної кількості метану.
Вибух газу відбувся о 3:11 18 листопада на шахті ім. Засядька на горизонті 1078 м. Усього на момент вибуху в шахті працювали 457 гірників.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас