Кредитно-банківський грабунок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитно-банківський грабунок

Кримінал
1032
У Києві затримана група кредитних аферистів, що умудрилася непомітно винести з київських банків більше 2 млн гривень. Діяли шахраї за старою, відпрацьованою схемою, що застосовувалась ще з початку 90-х років. Було зареєстровано фіктивне підприємство - автомобільний салон, за допомогою документів якого в солідних банках Києва без проблем отримували кредити на суми $50-100 тис. Однак у старий фокус заповзятливі аферисти змогли внести свіжий струмінь. Кредити брав не сам салон, а нібито його клієнти на покупку і під заставу автомобіля.
- У банк приходив солідний чоловік із заявкою: "Хочу купити машину в кредит". При цьому називалася престижна марка, вартістю не менше $50 тис., - говорить Володимир Поліщук, начальник ЦВС МВС Києва. - "Клієнт" приносив всі документи, у тому числі з автосалону, де нібито вже вибрав собі "мерс" або джип. Співробітники банку зідзвонювались із салоном, там, звичайно ж, усе підтверджували. І банк без проблем видавав потрібну суму.
Кожна друга машина в Україні продається в Києві, і половина з них у кредит - тому такий клієнт не викликав у співробітників банку ніяких підозр. Оформлялися договори, гроші перераховувалися на рахунок примарного автосалону... звідки без проблем знімалися шахраями. При цьому використовувалися підроблені паспорти з переклеєними фотографіями. Витратити "нетрудові доходи" аферистам перешкодили співробітники Київського УБОЗ, яким вдалося вичислити злочинців.
- В угруповання входили 4 людей. Організатором виступав громадянин Вірменії, що перебуває в міжнародному розшуку за важкі злочини, скоєні на батьківщині та у Білорусії. Його розшукують, троє його спільників перебувають під арештом, - додає Володимир Поліщук.
Ватажок зграї, як найбільш досвідчений, використав спільників у своїх інтересах. Саме вони виконували основну частину брудної роботи і піддавалися ризику, відвідуючи банки. Сам організатор схеми повністю перебував у тіні, ховаючись навіть від спільників - що і допомогло йому втекти. Що стосується затриманих, то за свої "подвиги" вони можуть одержати 8-12 років позбавлення волі з конфіскацією. Їхня можлива причетність до інших злочинів перевіряється.
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас