Ющенко просить вжити заходів щодо вирішення проблем в сфері відшкодування ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко просить вжити заходів щодо вирішення проблем в сфері відшкодування ПДВ

Казна та Політика
94
Президент України Віктор Ющенко вказує на відсутність системних дій уряду, спрямованих на забезпечення своєчасного бюджетного відшкодування податку на додану вартість (ПДВ).
Про це мова йде в листі Ющенка до в.о. прем'єр-міністра України Віктора Януковича. Ющенко підкреслює, що у своєму зверненні торкався перед Кабінетом міністрів проблемних питань в сфері відшкодування ПДВ, повідомляє прес-служба глави держави.
Однак, за словами Президента, уряд не надав інформацію про розгляд їх на урядовому рівні і не визначив заходи для налагодження ефективної системи контролю над дотриманням органами державної податкової служби законодавства під час здійснення перевірок правомірності, заявлених до відшкодування сум і недопущення безпідставної затримки здійснення відшкодування.
Крім того, відзначає Ющенко, незважаючи на кількаразові звертання до уряду щодо надання Державною податковою адміністрацією України йому інформації про загальний обсяг невідшкодованих з бюджету сум податку на додану вартість, така інформація не надається.
"На відповідні доручення Кабінету міністрів України Державна податкова адміністрація України, приховуючи реальний стан справ у відзначеній сфері, направляє в Секретаріат президента України показники про відшкодування ПДВ, сформовані не згідно із запропонованими формами, а на власний розсуд", - відзначає Ющенко.
У зв'язку із цим Президент звертається до в.о. прем'єр-міністра із проханням вжити заходів дисциплінарного характеру до посадових осіб, які допустили безвідповідальне ставлення до своїх обов'язків, а також забезпечити виконання заходів щодо вирішення проблем у сфері відшкодування ПДВ із бюджету і щотижневе надання Державною податковою адміністрацією України відповідної інформації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас