Платити податки полегшало, стверджує PricewaterhouseCoopers — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Платити податки полегшало, стверджує PricewaterhouseCoopers

Казна та Політика
179
Податкові реформи, що полегшують компаніям сплату податків, можуть збільшити надходження до бюджету, розширюючи податкову базу, говориться в новій доповіді PricewaterhouseCoopers, підготовленій у співробітництві із Світовим банком.
У прес-релізі PricewaterhouseCoopers від 21 листопада говориться, що доповідь "Сплата податків 2008" (Paying Taxes 2008), яка є другим у серії щорічних досліджень податкових систем, охоплює 178 країн. Його автори доходять висновку, що спрощення урядами податкових систем, зменшення вартості виконання правил для компаній і зниження ставок податків створюють ситуацію, у якій виграють всі.
Цього року свої системи оподатковування компаній поліпшила 31 економіка. Головним реформатором стала Болгарія, друге місце займає Туреччина. Найбільш популярною реформою стало зниження ставки податку на прибуток корпорацій, її провели у 27 економіках світу. Багато країн полегшили життя компаній, спростивши або скасувавши інші податки на бізнес. Країни Східної Європи і Центральної Азії провели значні реформи в 2006-2007 року, але ставки податків залишаються найвищими в цих регіонах і в Африці.
Цього року в першу десятку країн, де найлегше платити податки, увійшли Мальдіви, Сінгапур, Гонконг, Об'єднані арабські емірати, Оман, Ірландія, Саудівська Аравія, Кувейт, Нова Зеландія та Республіка Кірібаті. Найсутужніше платити податки в Панамі, Ямайці, Мавританії, Болівії, Гамбії, Венесуелі, Центрально-Африканській Республіці, Республіці Конго, Україні та Білорусії. Ці країни зайняли в рейтингу 169-178 місця.
Виконання податкових вимог залишається справжнім тягарем для бізнесу. Компанія в середньому витрачає майже два місяці на рокі, заробляючи на сплату податків - 15 днів віднімають податки на прибуток корпорації, 21 день - податки на робочу силу, 21 - податки на споживання. Однак розходження між країнами великі: на сплату податків на споживання в Азербайджані треба працювати 105 днів, а у Швейцарії тільки один день.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас