Тулуб: Пожежа на шахті ім. Засядько триває — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тулуб: Пожежа на шахті ім. Засядько триває

Казна та Політика
199
Пожежа на шахті ім. Засядько триває, у зоні поразки, на думку фахівців, знаходяться 8 гірників.
Про це сьогодні повідомив журналістам міністр вугільної промисловості Сергій Тулуб.
"Шанси знайти тих, хто залишився - це складне питання... Про це сповіщено родини", - сказав він. Якщо тіла гірників не будуть знайдені, вони можуть бути визнані загиблим рішенням суду.
У цей час у шахті працює 6 відділень гірничо-рятувальників, у найближчі 2-2,5 доби на ділянці, де спостерігається пожежа, будуть зведені перемички, щоб погасити полум'я. Розшукові роботи будуть продовжені в інших виробленнях.
У той же час міністр повідомив, що попередні версії щодо причин вибуху на шахті ім. Засядько будуть названі 22 листопада, а остаточне рішення не буде прийнято, поки не будуть вивчені всі версії.
В Україні налічується 30 шахт, де вугілля добувається на обріях глибше 1 км, тому необхідно відповісти на всі питання, щоб визначитися з подальшою долею таких шахт, відзначив міністр.
Тулуб також повідомив, що станом на 18:00 21 листопада на поверхню підняті тіла 89 жертв вибуху, з яких опізнані 87. Відповідно до висновків експертів, причина смерті 63 гірників - отруєння вигарним газом.
Нагадаємо, 18 листопада о 3:11 на донецькому орендному підприємстві "Шахта ім. Засядько" на обрії 1078 м відбувся вибух метано-повітряної суміші. Усього в шахті працювало 457 гірників.
З 19 по 21 листопада включно в Донецькій області оголошена жалоба у зв'язку із трагедією на шахті ім.Засядько. 20 листопада в Україні був загальнонаціональний День жалоби.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас