Україна спростила візовий режим з Польщею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна спростила візовий режим з Польщею

Казна та Політика
484
Україна спростила візовий режим з Польщею. Відповідна постанова була прийнята на сьогоднішнім засіданні Кабінету міністрів, повідомив міністр закордонних справ Арсеній Яценюк.
За його словами, цей документ передбачає надання безкоштовних віз на в'їзд у Польщу українським пенсіонерам, учням, студентам, автоводіям, журналістам. Підприємці зможуть одержати польську візу на термін до п'яти років.
При цьому Яценюк відзначив, що передбачається також максимально спрощений порядок одержання віз - на термін до трьох днів.
Глава українського МЗС повідомив, що на засіданні уряду було також ухвалене рішення, що Україна скасує візовий режим для громадян Румунії і Болгарії синхронно із вступом у дію угоди про спрощений візовий режим для України.
Нагадаємо, 13 листопада ц.р. Європарламент схвалив підписання угоди між Україною і Європейським союзом про спрощення візового режиму і реадмісію. Однак ЄС висловив бажання, щоб безвізовий режим, впроваджений Україною для членів ЄС, поширювався і на його новообраних членів - Румунію і Болгарію. Яценюк тоді заявив, що Україна буде впроваджувати однакові візові стандарти для всіх країн Європейського союзу.
Угода про спрощення візового режиму набуде чинності після прийняття Верховною Радою України.
Документ передбачає фіксовану ціну за візу - 35 євро, надання безкоштовних віз певним категоріям громадян, зокрема, студентам, журналістам, близьким, рідним тих, хто проживає легально в ЄС. Угода про реадмісію встановлює чіткі критерії, коли і як повертати людей, які незаконно проживають на території країн-членів ЄС і України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас