В ЄС запевняють, що Україна стане членом СОТ в 2008 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС запевняють, що Україна стане членом СОТ в 2008 році

Казна та Політика
258
Україна має реальну можливість завершити всі необхідні процедури для членства у Світовій організації торгівлі до кінця цього року і стати її членом в 2008 році, що дозволить почати роботу зі створення зони вільної торгівлі Украина-ЄС, вважає єврокомісар з торгівлі Пітер Мандельсон.
"З боку України залишилося вирішити буквально 1-2 питання. Як тільки в Женеві буде прийняте позитивне рішення, ми зможемо, навіть не чекаючи його ратифікації, почати роботу зі створення платформи для зони глибокої вільної торгівлі", - сказав Мандельсон на зустрічі зі членами правління міжнародної мережі Ялтинська європейська стратегія (YES) у Брюсселі в понеділок.
Єврокомісар з торгівлі вказав на готовність ЄС надати Україні необхідну допомогу в процесі її створення: "ЄС може і готовий надати Україні необхідну підтримку і технічну допомогу для створення зони глибокої вільної торгівлі", - відзначив він.
Раніше Європейський парламент закликав Європейську комісію і її країн-учасників надавати політичну і дипломатичну підтримку Україні для її вступу до СОТ.
14 листопада Україна підписала останній протокол з Киргизстаном, необхідний для вступу України до СОТ.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас