Подальше падіння долара неминуче — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Подальше падіння долара неминуче

Валюта
6242
Влада Сполучених Штатів Америки в черговий раз заявили про те, що країна прихильна до політики сильного долара і курс американської валюти в остаточному підсумку буде відображати гарні макроекономічні показники США.
Аналітики, однак, відзначають, що ця заява зможе лише на деякий час призупинити подальше падіння долара, що, на їх думку, неминуче, у будь-якому випадку поки фінансові ринки впевнені в тому, що Федеральна резервна система (ФРС) США продовжить цикл зниження дисконтної ставки.
Міністр фінансів США Генрі Полсон минулого тижня знову відзначив прихильність Вашингтона до політики сильного долара. Можливо, у такий спосіб він намагається запевнити світову економічну громадськість, що падіння американської валюти - явище тимчасове. "Ми дуже прихильні до політики сильного долара, і це відповідає нашим національним інтересам, - заявив він. - В нашої економіки, як і в економік інших країн, є свої злети і падіння, а її довготермінова сила буде відображатися на валютних ринках".
Експерти також відзначають, що ця вербальна підтримка американської валюти є спробою повернути впевненість інвесторів, а також переконати союзників у тому, що США не байдужа їх національна валюта. Так, валютний стратег Foreign Exchange Analytics Девід Гілмор відзначає, що американська влада намагаються довести, що їх сильно турбує сформована на валютному ринку ситуація.
Схожої точки зору дотримується й аналітик Morgan Stanley Софи Дроссос. Вона відзначає, що заява Полсона "спрямована на те, щоб повернути довіру ринків до долара, а також є спробою спростувати думка, що Мінфін США веде політику невтручання". Варто також відзначити, що така "вербальна інтервенція" спрямована і на те, щоб дещо зменшити занепокоєння Європи і Канади щодо негативного впливу ослабленої американської валюти на їх експорт і економіку в цілому, передає Reuters.
Щоправда, фахівці впевнені, що долар змушений буде подолати ще не одну перешкоду - на тлі слабкого житлового сектора, падіння купівельного попиту і уповільнення виробничої активності. ФРС вже знизила дисконтну ставку двічі, у цілому на 0,75 процентних пункту, і трейдери очікують подальшого її зниження. Глава ФРС Бен Бернанке, який звичайно утримується від коментарів відносно американської валюти, повідомив, що стан долара багато в чому буде залежати від стану економіки США і від відкритості американських фінансових ринків. "Я залишаюся оптимістом і сподіваюся, що найближчим часом долар поверне втрачені позиції", - відзначив глава Центробанку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас