Єврокомісія наполягає на тому, щоб Україна скасувала візи для Болгарії та Румунії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія наполягає на тому, щоб Україна скасувала візи для Болгарії та Румунії

Казна та Політика
141
Європейська комісія наполягає на тому, що Україна повинна скасувати візи для громадян Румунії та Болгарії до ратифікації Угоди про спрощення візового режиму між ЄС і Україною.
Про це заявив представник Єврокомісії Крістіан Хуманн, коментуючи позицію українського МЗС щодо цього питання.
"Наша позиція абсолютно чітка. Ми вимагаємо рівного відношення до всіх громадян ЄС. Є документ, у якому чітко вказано, що скасування віз для громадян Румунії та Болгарії повинна відбутися до ратифікації угоди про полегшення візового режиму з Україною", - підкреслила Хуманн.
Нагадаємо, 18 листопада міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк заявив, що Україна скасує візовий режим для громадян Болгарії та Румунії після ратифікації та імплементації угоди про спрощення візового режиму між Україною і ЄС, відзначивши, що відповідний проект рішення уряду вже підготовлений.
Він додав, що скасування Україною віз для громадян Румунії та Болгарії є доброю волею України щодо надання аналогічного іншим країнами ЄС безвізового режиму.
Україна і ЄС підписали Угоду про спрощення візового режиму 18 червня цього року і сподіваються на її ратифікацію до кінця року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас