Сергій Сторчак заарештований через борг колишнього СРСР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сергій Сторчак заарештований через борг колишнього СРСР

Казна та Політика
289
Арешт заступника міністра фінансів Сергія Сторчака пов'язаний з урегулюванням державного боргу СРСР перед комерційною компанією "Содексім".
Про це повідомило агентство "РІА Новини" з посиланням на джерело в міністерстві фінансів. Воно відзначило, що відповідно до документів, що перебувають в уряді, у держави є борг перед цією компанією, і слідство цікавиться доцільністю цієї угоди. Джерело спростувало домисли про хабар.
Раніше офіційний представник Слідчого комітету при прокуратурі РФ Володимир Маркін заявив, що "заступник міністра фінансів РФ Сторчак, генеральний директор компанії "Содексім" Захаров і глава одного з московських банків Волков затримані в рамках кримінальної справи про спробу розкрадання бюджетних коштів". За словами Маркіна, вони підозрюються в замаху на розкрадання коштів з державного бюджету шляхом шахрайства.
Джерело в Мінфіні відзначило, що питанням підтвердження боргів займається не тільки міністерство фінансів РФ, але й інші зацікавлені відомства.
За два дні до свого арешту Сергій Сторчак виступив проти конвертації коштів Стабфонду Росії на вільному валютному ринку. Як повідомляло РБК, у бесіді з журналістами, він сказав: "Я і Петро Козакевич (заступник керівника департаменту міжнародних фінансових відносин, держборгу і держфінактивів Мінфіну), що є відповідальним за такі рішення, проти, тому що виходити з такими сумами на ринок - це невідомо чим може закінчитися". При цьому Сторчак висловив сумнів у прозорості операцій по конвертації коштів Стабфонду на відкритому валютному ринку.
Міністр фінансів Олексій Кудрін у своєму коментарі із приводу арешту Сторчака відзначив, що йому "не зовсім зрозуміле обвинувачення". "Тим більше не зрозумілий запобіжний захід відносно людини, що багато років пропрацювала і щодня боролася за кожну копійку, за кожен цент, відстоювала інтереси Росії у всіх переговорах по боргах, а це великі фінансові кошти", - заявив Кудрін в інтерв'ю журналістам.
Міністр фінансів відзначив, що йому доведеться взяти на себе ведення деяких ключових переговорів, за які відповідав Сторчак. Мова йде про переговори про надання кредитів, урегулювання боргів і надання міжнародної допомоги.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас