Генпрокуратура: Тарифи на комунальні послуги не обгрунтовані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура: Тарифи на комунальні послуги не обгрунтовані

Енергетика
346
Органами місцевого самоврядування встановлюються економічно необґрунтовані ціни і тарифи на комунальні послуги в регіонах України. До такого висновку прийшла Генеральна прокуратура України за результатами перевірки в сфері газопостачання, використання газопроводів і розрахунків за спожитий газ.
Як передає прес-служба ГПУ, за результатами перевірки виявлено, що "органами місцевого самоврядування без узгодження з територіальними підрозділами Антимонопольного комітету і Державної інспекції з контролю за цінами встановлюються економічно необґрунтовані ціни і тарифи на комунальні послуги".
Як стверджують у Генпрокуратурі, зазначені факти мали місце в АР Крим, Дніпропетровській, Луганській, Запорізькій, Сумській, Черкаській і Чернівецькій областях.
ГПУ виявила, що при формуванні цін на послуги підприємствами житлово-комунального господарства в тарифи "необґрунтовано включаються непередбачені законодавством витрати. Так, підприємством "Нікопольтеплоенерго", внаслідок завищення вдвічі витрат на виробництво, транспортування і постачання теплової енергії, громадянами додатково сплачено 8 млн грн".
Як повідомляє прокуратура, на сьогодні борг підприємств теплокомуненерго за спожитий природний газ становить 900 млн. грн., що ставить під загрозу своєчасне забезпечення населення газом.
Крім того, ГПУ з'ясувала, що підприємствами по газопостачанню і газифікації не забезпечується дотримання правил безпеки систем газопостачання.
Об'єкти газового господарства перебувають у неналежному технічному стані, зношеність окремих об'єктів становить 90%. "Крім цього, на сьогодні ВАТ "Харківгаз", ВАТ "Харківміськгаз", ВАТ "Дніпрогаз", ВАТ "Донецькміськгаз", ВАТ "Криворіжгаз", ВАТ "Одесагаз" та іншими підприємствами не укладені додаткові угоди на використання майна державної газотранспортної системи", - говориться в повідомленні прес-служби ГПУ.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас