Британські банки підуть під суд за "стягнення-невидимки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські банки підуть під суд за "стягнення-невидимки"

Кримінал
150
Директор британського Управління із сумлінної конкуренції (Office of Fair Trading - OFT) Джон Фінглтон заявив, що банки використовують тактику "сюрпризів" і "таємності", щоб брати із клієнтів гроші за обслуговування, і його організація подала позов проти банківських стягнень, що буде розглянутий у Верховному суді (вищій судовій інстанції Британії) у січні, повідомила 15 листопада газета Guardian.
Контрольний орган подав проти семи банків і одного будівельного товариства позов, щоб з'ясувати, чи поширюються закони про сумлінність споживчих договорів на комісійні за несанкціоновану заборгованість. Управління думає, що комісійні підпадають під дію законів, і хоче почати наступ на збори, які найчастіше перевищують 30 фунтів стерлінгів за кожен незабезпечений чек чи зняття грошей, що перевищує кредитний ліміт клієнта.
Банки стверджують, що мають право брати комісійні, коли клієнти виходять за ліміт, і заявляють, що зниження комісійних стане кінцем безкоштовних банківських операцій з поточними рахунками.
Однак Фінглтон вважає, що безкоштовних банківських операцій не існує, а нинішня система означає, що клієнти платять шляхом комісійних, коли трапляються якісь несподіванки. "Вони не бачать, що з них беруть гроші, а це часто відбувається, коли трапляється несподіванка, наприклад, несподіваний вихід за кредитний ліміт, - заявив він. - Ми виступаємо за прозору систему ціноутворення, орієнтовану на клієнта".
За оцінками управління, банки заробляють від 2 до 3,5 млрд фунтів на рік на комісійних, які стягують, коли клієнти виходять за дозволені кредитні ліміти.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас