П'ята частина населення Литви живуть в злиднях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

П'ята частина населення Литви живуть в злиднях

Казна та Політика
189
Відповідно до результатів дослідження Литовського Департаменту статистики, п'ята частина жителів Латвії тягне злидарське існування.
"За межею бідності, за статистикою, перебувають ті, чиї доходи становлять менше шістдесяти відсотків доходів середньостатистичного жителя Литви", - відзначив генеральний директор відомства Альгірдас Шемета.
Відповідно до державних норм тими, що живуть в злиднях, вважається кожен житель країни, що одержує на місяць менше ста двадцяти семи євро. Таких у Литві виявилося 680 тисяч, що становить 20% населення. Якщо в країні скасувати соціальні виплати, кількість злиденних зросте майже до двадцяти семи відсотків, вважають експерти.
Середньостатистичний пенсіонер одержує в Латвії 122 євро. Приблизно таку зарплату одержує і кожен десятий працездатний житель Латвії. На оплату житла незаможна частина населення змушена витрачати до тридцяти відсотків своїх доходів, а у великих містах на ці цілі йде понад сорок відсотків отриманих коштів.
Раніше Деньги писали про те, що українські громадяни витрачають на продукти харчування практично половину свого щомісячного доходу, тоді як європейці - тільки чверть.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас