"Олімпійський" компроміс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Олімпійський" компроміс

Нерухомість
425
Інвестори скандально відомого торгово-розважального центру "Троїцький", що будується перед НСК "Олімпійський", погодилися піти на поступки владі. Власники проекту готові внести зміни у свій проект, щоб гарантувати безпеку глядачів на Євро-2012.
"Ми готові змінити первісний проект будинку ТРЦ таким чином, щоб створити прохід шириною 20 метрів на першому поверсі центру", - заявив учора Сергій Овчинніков, представник компанії "Юджін" - девелопера споруджуваного центру.
"Юджін" також гарантує, що буде надавати безкоштовні паркувальні місця глядачам "Олімпійського" під час проведення двобоїв Євро-2012. Раніше зауваження про недостатню кількість паркувальних площ поблизу стадіону висловила містобудівна рада Києва. А депутати Київради звернулися до компанії-забудовника із пропозицією виплатити компенсацію за знос незавершеного об'єкта. Глава постійної комісії міськради Володимир Присяжнюк заявляв, що сума компенсації перевищить 200 мільйонів гривень.
Торги за компенсацію
Інвестори розглядають варіант, при якому прийдеться зносити центр. У той же час, за словами директора зі стратегії і розвитку ЗАТ "Смарт-Холдинг" (акціонера ТОВ "Юджін") Олексія Пертіна, розмір компенсації збитку забудовників повинні визначати незалежні експерти. "Повинна бути врахована не тільки вартість будматеріалів, оплати праці, але і неодержаний прибуток інвесторів", - додав Сергій Овчинніков. Хоча власники земельної ділянки перед НСК "Олімпійський" відмовилися назвати суму, на яку вони розраховують. "Це може бути розцінено як тиск на незалежних експертів", - пояснив свою позицію Олексій Пертін.
Переговори не ведуться
Інвестори продовжують наполягати, що необхідності в знесенні будинку немає. Представники "Юджіна" стверджують, що мають у своєму розпорядженні висновки чотирьох міжнародних експертиз, які допускають будівництво торговельного комплексу біля стадіону. При цьому вони відзначають, що результати експертизи УЄФА про неприпустимість будівництва перед "Олімпійським" Федерація футболу України їм не надавала. Більше того, Сергій Овчинніков засумнівався в існуванні такого висновку.
У Федерації футболу відкидають обвинувачення "Юджіна". За словами директора виконавчої дирекції з питань підготовки Євро-2012 в Україні Івана Федоренка, документи експертизи зберігаються у ФФУ." Однак федерація орієнтується, у першу чергу, на висновки вітчизняних чиновників. УЄФА не має права ухвалювати рішення щодо знесення будинку, там можуть тільки давати рекомендації", - пояснив Федоренко.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас