Експерт: Чи матиме Україна користь від СОТ, залежить від політики уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Чи матиме Україна користь від СОТ, залежить від політики уряду

Казна та Політика
183
Вступ України до Світової організації торгівлі стане політико-психологічним фактором для збільшення інвестицій в українську економіку.
Так вважає експерт Національного інституту стратегічних досліджень Ярослав Жалило.
У той же час, на думку експерта, щоб інтерес потенційних партнерів перейшов у практичну площину, Україна повинна стабілізувати внутрішній ринок і зробити більш прозорою регуляторну політику.
Також Жалило застерігає про можливі виклики, серед яких надмірне збільшення імпорту і як наслідок - втрата конкурентноздатності вітчизняних виробників у таких галузях, як сільське господарство, машинобудування, фармацевтична область, виробництво меблів та іграшок.
"У короткому і середньостроковому періоді це буде відігравати роль значного ризику і може розглядатися як певний фактор гальмування позитивної економічної динаміки", - сказав Жалило.
За його словами, чи вдасться використати позитивні фактори вступу до СОТ, щоб економіка такими ж темпами розвивалася і далі, великою мірою залежить від того, наскільки новий уряд зможе провести коректну політику адаптації до вимог Світової організації торгівлі.
Нагадаємо, Україна вже цього року може стати членом СОТ. Так вважають Президент України Віктор Ющенко і Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк. Приводом для таких заяв стало підписання з Киргизстаном протоколу про взаємний доступ на ринки товарів і послуг.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас