Австрійці побудують у Києві сміттєспалювальний завод за 400 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австрійці побудують у Києві сміттєспалювальний завод за 400 млн дол.

Казна та Політика
225
Австрійська компанія AVN виграла інвестиційний конкурс на будівництво сміттєспалювального заводу в м. Києві.
Про це напередодні журналістам повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.
За його словами, компанія має намір інвестувати в даний проект 400 млн дол. Почати будівництво планується в 2008 р., а завершити - до 2010 р. Під будівництво заводу виділена земельна ділянка поблизу ТЕЦ-6 у Деснянському районі Києва площею 5,05 га.
Раніше Голубченко заявляв, що за рахунок двох нових сміттєспалювальних заводів обсяг твердих побутових відходів столиці зменшиться у 5 разів. Після будівництва цих заводів всі полігони, якими користується Київ, будуть ліквідовані, крім одного для розміщення шлаків, що утворяться після спалювання твердих побутових відходів. Заводи будуються в рамках інвестиційних проектів без залучення державних коштів. Однак протягом наступних 20 років держава буде викуповувати заводи, щоб вони були в комунальному господарстві, повідомив Голубченко.
Відзначимо, що Україна увійшла до числа країн з найбільш високими обсягами створення і нагромадження відходів. В Україні 776 сховищ твердих побутових відходів (ТПВ) (26 % від загальної кількості) перебувають у незадовільному стані, а 343 сховища (24% від підметів паспортизації) не паспортизовані.
Як повідомляв раніше голова народної екологічної партії Валентин Сердюк, щорічно на смітниках і смітниках накопичується 26-27 млн т твердих відходів, загальний обсяг відходів від виробництва і споживання вже досяг 35 млрд т, а площа земель, що зайнята відходами, досягає 130 тис. га. За експертними оцінками, тільки в Києві щорічно утвориться від 1,2-1,5 млн т побутових відходів, з них до 80% вивозиться на полігон №5 фірми "Київспецтранс". При цьому Сердюк відзначив, що в Україні не існує ні одного смітника, яка б надійно захищала навколишнє середовищ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас