Мінфін: У Бішкеку усувається останній бар’єр на шляху до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: У Бішкеку усувається останній бар’єр на шляху до СОТ

Казна та Політика
194
У місті Бішкек (Киргизська Республіка) розпочались переговори української делегації на чолі з Першим віце-прем’єр-міністром, Міністром фінансів України Миколою Азаровим з киргизькою делегацією на чолі з Міністром економіки і фінансів КР Акилбеком Жапаровим щодо вступу України до Світової Організації Торгівлі. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба Мінфіну.
З українського боку в переговорах також бере участь Міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк.
Під час переговорів будуть розглянуті шляхи врегулювання фінансових претензій Киргизії до України а також інші актуальні питання двосторонніх відносин. За результатами розгляду цих питань українська сторона пропонує парафувати двосторонній протокол щодо доступу на ринки товарів і послуг – останній для України протокол з країною – членом робочої групи зі вступу до СОТ.
"Мета нашого візиту – зняти всі невирішені питання, забути про непорозуміння і зрештою вийти на новий рівень економічного, культурного, наукового, гуманітарного співробітництва", - наголосив на початку переговорів Микола Азаров.
У ході вступу до СОТ Україна завершила переговори і підписала двосторонні протоколи про доступ до ринків товарів і послуг з 49 країнами. Сьогодні успішно завершені переговори з В’єтнамом і консультації з Гватемалою.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас