Томенко: Сковороду на купюрі зобразили через нерозуміння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко: Сковороду на купюрі зобразили через нерозуміння

Казна та Політика
410
Заступник лідера Блоку Юлії Тимошенко Микола Томенко ініціює акцію "Україні потрібні герої", метою якої є просвітительська та інформаційна діяльність щодо історичних імен і подій, які здатні сформувати образ нашої держави як європейської країни зі своєю унікальною традицією.
"Тотальне шанування трагічних сторінок нашої історії стає вже комплексом сучасної української еліти", - вважає Томенко. Тому, на його думку, в історичній дискусії варто було б звертати увагу на ті видатні фігури минулого, які сприймаються всім суспільством як загальнонаціональні герої, повідомляє прес-служба Томенка.
За словами Томенка, завтра на Харківщині відбудеться ще одна акція - "Імена України: Григорій Сковорода". "Заходи у зв'язку з 285-ю річницею від дня його народження починають на Харківщині, що займала досить вагоме місце в його житті. Фігура Сковороди унікальна для України, тому наше завдання - повернути його в сучасність і по-новому прочитати автора своєрідної філософії серця і філософії волі. Переконаний, що таке сучасне прочитання Григорія Сковороди стане корисним для всієї України", - сказав Томенко.
"Автентичне розуміння філософії Григорія Сковороди дуже важливо, оскільки сьогодні правляча еліта, м'яко кажучи, не до кінця розуміє творчу спадщину цієї видатної фігури для України. Класичний приклад цього - те, що портрет людини, що у свій час боровся з культом грошей і розкоші та сповідував принцип аскетичного, простого життя (доводив перевагу духу над плоттю) став чомусь символом найбільшої грошової купюри України номіналом в 500 грн", - сказав Томенко.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас