"Нафтогаз України" ініціює суттєве зниження податкового навантаження на компанію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз України" ініціює суттєве зниження податкового навантаження на компанію

Енергетика
112
Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" пропонує знизити податкове навантаження на компанію до 11-12% від обігу, що сьогодні досягає 30%, повідомив заступник голови правління НАК Едуард Швидкий.
"У нас є пропозиції, які ми передали в уряд і згідно з якими платежі "Нафтогаза України" у бюджет повинні становити 11-12% від обігу компанії. Це непопулярний захід, але необхідний", - сказав він під час свого виступу на міжнародній конференції "Нафта і газ - 2007" у Києві в середу.
Заступник голови НАК відзначив, що за останні шість років, зокрема, рентна плата для компанії за добування вуглеводнів зросла в 12 разів.
Як повідомлялося, "Нафтогаз України" в 2006 р. заплатив 15,3 млрд грн податків і зборів при консолідованому доході 64,7 млрд грн, що відповідає податковому навантаженню в розмірі 23,6% від обороту, однак в 2007 році ряд нормативів виплат було збільшено.
Через високе податкове навантаження і вихід з ринку внутрішніх продажів природного газу президент України Віктор Ющенко на початку листопада заявив про фінансову незбалансованість "Нафтогазу України". За його словами, уряд затвердив фінансовий план НАК на 2007 рік з дефіцитом в обсязі 9 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас