Експерт: Ревальвація була б небажаною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Ревальвація була б небажаною

Казна та Політика
370
Голова Спостережної ради Укрсоцбанку, радник прем'єр-міністра України Ігор Юшко вважає, що зміцнення гривні до долара було б небажаним, повідомляє прес-служба банку.
"Ревальвація була б небажаною, оскільки більша частина експорту зараз номінована в доларах, - говорить Ігор Юшко, - Інше питання, що проект бюджету-2008 порахований у курсових параметрах 4,95-5,25 грн/дол. І в рамках цього коридору люди можуть будувати свої курсові прогнози. Але ні в приватних бесідах, ні в публічних заявах я жодного разу не чув від голови НБУ думки або рішення, що потрібно змінювати курс".
Коментуючи пропозицію про введення плаваючого курсу глава Наглядової ради Укрсоцбанку відзначив: "Для цього, по-перше, у людей повинна бути трохи інша культура сприйняття курсоутворення. І, по-друге, глибина приватизації повинна бути трохи вищою, потрібний ринок землі і більш розвинений фондовий ринок. Тобто, не можна побудувати стабільність національної грошової одиниці винятково на торговельному балансі. Необхідно створити розвинений ринок капіталу".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас