В ГПУ не знають, чи видасть Швейцарія афериста з "Еліти-Центр" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ГПУ не знають, чи видасть Швейцарія афериста з "Еліти-Центр"

Нерухомість
110
У Генеральній прокуратурі не виключають, що процес видачі Україні одного з організаторів будівельної афери "Еліта-Центр" Олександра Волконського може затягтися.
Про це в інтерв'ю "5-у каналу" повідомив керівник відділу екстрадиції Генпрокуратури Олександр Коваленко.
За його словами, зараз швейцарська сторона розглядає направлений Україною запит. Але часових обмежень ця процедура не має. Ускладнити процес екстрадиції може і сам Волконський, якщо оголосить себе політичним біженцем. А за неофіційною інформацією, як повідомив Коваленко, організатор афери має такий намір. Якщо швейцарська сторона визнає аргументи Волконського, українського суду він гарантовано уникне. Підставами для відмови в екстрадиції може стати також швейцарське громадянство затриманого або стан його здоров'я.
"У будь-якому разі це ускладнює, тому що проводиться перевірка. І компетентні органи у Швейцарії, якщо він подав заяву, швейцарська влада буде приймати рішення спочатку за його заявою - чи надавати йому статус біженця чи ні. І тільки після цього буде ухвалено рішення про видачу", - сказав Коваленко.
У той же час, заступник міністра внутрішніх справ Василь Мармазов запевнив "5-й канал", що міліція, слідчі органи роблять усе для того, щоб ця справа була завершена і доведена до суду.
У результаті будівельної афери "Еліта-Центр" у Києві постраждали понад 1,5 тис. чоловік. За даними міліції, ця компанія укладала із громадянами договори про пайову участь у будівництві будинків у різних районах Києва, однак будівництво за цими адресами не велося. Досудовим слідством встановлені факти подвійного і потрійного оформлення договорів на ті самі квартири. Загальну суму коштів, отриманих шахраями, міліція оцінює в 400 млн. грн.
Громадянина Волконського, 1975 р.н. (справжнє ім'я - Шахов Олександр, 1971 р.н., уродженець м. Кемерово, Росія) швейцарські правоохоронні органи затримали наприкінці жовтня 2007 року при проходженні паспортного контролю під час прибуття в аеропорт м. Женеви з підробленим ізраїльським паспортом.
Генеральною прокуратурою України були підготовлені необхідні екстрадиційні документи на Волконського і 25 жовтня 2007 року направлені у Федеральний департамент юстиції і поліції Швейцарської Конфедерації.
30 жовтня 2007 року зазначені документи отримані і почато процес екстрадиції Шахова в Україну.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас