У Києві СБУ "накрила" підпільне МРЕО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві СБУ "накрила" підпільне МРЕО

Кримінал
260
У Києві викрито злочинне угруповання, учасники якого незаконно легалізували і реєстрували іномарки, завезені в Україну поза митним контролем.
Про це сьогодні на прес-конференції в Києві журналістам повідомив начальник прес-служби СБУ Марина Остапенко.
За її словами, з'ясовано, що за винагороду від 2 до 10 тис. дол. ділки допомагали клієнтам одержувати техпаспорти на автомобілі, номерні знаки, а також не платити при цьому обов'язкові платежі в бюджет.
Як відзначила Остапенко, до послуг "підпільного МРЕО" вдавалися як власники нових моделей автомобілів представницького класу і позашляховиків, так і особи, що ввозили з Європи викрадені або старі транспортні засоби.
"Схема, яку розробили ділки, полягала в "клонуванні" документів на авто, які у свій час були легально завезені в Україну і поставлені на облік у ДАІ. При цьому, виготовляючи дублікати документів на автомобілі, зловмисники підбирали для них державні номерні знаки, комбінації цифр і букв які "не надихали дорожніх інспекторів зупиняти транспортний засіб і спілкуватися з його власником", - повідомила Остапенко.
За словами Остапенко, у результаті спецоперації на вулиці Фрунзе, що в Шевченківському районі столиці, був затриманий один зі зловмисників після того, як він продав клієнтові номера і документи на автомобіль "Тойота Камрі".
На даний момент прокуратура Києва порушила дві кримінальні справи. Двоє підозрюваних в організації протиправної схеми заарештовані.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас